PVC Proizvodi


Za razliku od drvene i aluminijumske stolarije, upotrebom PVC profila u izradi građevinske stolarije dobijaju se elementi kojima je potrebno veoma jednostavno održavanje.

Takođe,  PVC profili imaju bolja termoizolaciona svojstva u odnosu na druga dva.  Spojevi PVC stolarije su vareni, tako da ceo proizvod cini jednu kompaktnu celinu.

U sledećoj tabeli date su uporedne vrednosti koeficijenata toplotne provodljivosti

 

 

Materijal prozora Standardni PVC prozori Drveni prozori Aluminijumski prozori bez termo prekida Aluminijumski prozori sa termo prekidom
Uw (W/m² KW 1.3 1.6 4.9 3.3


Da bi PVC stolarija imala potrebnu stabilnost u nju se ugrađuju metalna ojačanja sa antikorozivnom zaštitom.

Preduzeće “Molde”doo Užice se bavi, između ostalog i proizvodnjom PVC stolarije od profila Nemačkog proizvođača Profine.
Grupi Profine, dobro poznatoj trzistu, pripadaju kompanije KBE, Trocal I Kommerling, koje je cine jednom od najvecih, a možda I najvecom kopanijom za proizvodnju PVC-profila u svetu. Iako je poznato da Profine proizvodi petokomorne (kao minimum koji zahteva evropsko tržište) I šestokomorne profile, kvalitet se ne ogleda samo u broju komora, već I u postojanosti na suncu, otpornosti na vremenske uticaje, ali I u kombinovanju drveta I aluminijuma sa PVC-om. Tako se dobija estetski profinjena stolarija koja udovoljava najzahtevnijem oku klijenta.